The Scotch Malt Whisky Society

De Scotch Malt Whisky Society, vaak afgekort tot SMWS, is een gerenommeerde club voor whiskyliefhebbers over de hele wereld. Opgericht in Schotland in 1983, is de SMWS toegewijd aan het ontdekken, selecteren en delen van uitzonderlijke single malt whisky’s.

Wat de SMWS echt onderscheidt, is het unieke concept van het bottelen van single cask whisky’s. Elke fles vertegenwoordigt een individueel vat van een Schotse distilleerderij en wordt genummerd volgens een eigen codesysteem, wat betekent dat elke release uniek is en zeldzaamheid omarmt. 

Lid worden van de SMWS biedt toegang tot deze zeldzame en vaak ongebruikelijke whisky’s. Leden kunnen deelnemen aan proeverijen en evenementen, diepgaande inzichten krijgen in de wereld van whisky en genieten van exclusieve bottelingen die nergens anders verkrijgbaar zijn. 

De Society heeft wereldwijd een toegewijde gemeenschap van whiskyliefhebbers aangetrokken en heeft bijgedragen aan het bevorderen van de kunst van het whisky proeven en het ontdekken van verborgen juweeltjes in de wereld van Schotse whisky.