Maple & More

Maple and More bestaat sinds eind 2011 en specialiseert zich in het importeren van Canadese delicatessen voor horeca, slijter en consument. 

Vanaf ca 2018 zijn wij importeur Nederland van Sortilège Original.  
Intussen is het assortiment uitgebreid met nog 3 variaties van dit merk.  
Te weten Prestige, blueberry en maple cream.  
De meest recente toevoeging is de Canadese Rye whisky van The Wild North. 

Om de whiskyconsument kennis te laten maken met het assortiment staan we met onze producten op verschillende whisky- en wijnfestivals. 

Over het algemeen levert Maple and More aan gepassioneerde zelfstandige slijters. Met als uitzondering een aantal enthousiaste franchiser’s. 

U leest het al: Wij van Maple and More vinden het belangrijk om met bevlogen mensen te werken die passie hebben voor hun vak. Op deze manier heeft de liefhebber volop de mogelijkheid om kennis met deze ‘nieuwe’ dranken te maken. 

  

  • Sortilège Original
  • Is een dessert whisky /whisky likeur die gemaakt wordt met een minimaal 3 jaar oude Canadese whisky, een blend. De Whisky is teruggebracht van 70% naar 30% met Maple syrup en is gerijpt op eikenhouten vaten. Een heerlijke Whisky likeur die fluweelzacht van smaak is en een heerlijke nadronk heeft. Deze dessert whisky doet het goed aan het eind van een mooi diner met een ‘kaasplankje’, een kopje koffie of een stukje pure chocolade.  
  • Sortilège Prestige: 
  • Is ‘de oudere broer’ van de Original. Sortilège Prestige is meer belegen – gebaseerd op 7 jaar oude Canadese whisky. Deze Whisky is van 70 naar 40,9% teruggebracht met Maple syrup waardoor hij meer “bite” heeft en net iets minder zoet is. Ook deze is goed in te zetten na een mooi diner. 
  • Sortilège Blueberry: 
  • Dit is de fruitige variant in de serie door de ‘Wild blueberry juice’ die eraan toegevoegd is. Gekoeld heerlijk bij een prachtige (na)zomer. Verrassend genoeg hebben we gemerkt dat deze het ook in het herfst/winterseizoen goed doet. 
  • Sortilège Cream 
  • Vult dit aan waarbij de met haar heerlijk romige smaak gecombineerd waarbij Maple syrup, Whisky en Cream een nieuwe dimensie krijgen. Een die het zowel zomers als ‘s winters goed doet. 

·      The Wild North

o  een zachte Canadese Rye Whisky van 5 jaar oud (een blend van 5, 7 en 9 jaar) met tonen van vanille, die eerst gerijpt is op Bourbonvaten waarna de rijping verder is voortgezet op Frans eikenhouten vaten. Dram 1 heeft november 2022 een tasting van The Wild North gedaan. Hieronder staat de link naar de blog: 

https://dram1.com/the-wild-north/

  

We zijn we ook importeur voor: 

·        Canadian Icewine van Strewn winery, uit Ontario Canada.