Whisky-Arts

Bij de bijzondere stand van Whisky-Arts vind je niet alleen de heel toffe unieke whisky-schilderijen, maar ook een indrukwekkende verzameling open flessen van de zeer bekende en geliefde streken Campbeltown en Islay: ruim 30 verschillende Springbanks, handfilleds, festivalreleases en nog meer echte smaakbommetjes!  

Monique Tromp creëert  met  Whisky-Arts moderne persoonlijke kunstwerken met ‘whisky’ als inspiratiebron. Als gepassioneerd liefhebber van deze bijzondere spirit weet ze als geen ander het palet en karakter van de grote single malts vast te leggen. Hierbij gebruikt ze naast acryl moderne technieken en schroomt ze niet om een druppeltje whisky toe te voegen om de ‘spirit’vast te leggen.  

Zeer bekend zijn de cask ends, waarbij originele oude whiskyvatdeksels worden gebruikt als doek. De combinatie van het oude hout en roestige duigen met haar zeer herkenbare  collage-achtige kunst is een heel bijzondere eyecatcher in menig mancave, whiskybar en woonkamer.  

Daarnaast is zij inmiddels verantwoordelijk voor diverse  bijzondere whisky-labels voor een aantal bekende Independent Bottlers en maakt ze op verzoek ook  kunstwerken op canvas -net als de cask ends  geheel naar wens van de opdrachtgever, met ruimte voor persoonlijke details en voor een betaalbare prijs.  

De kunstwerken van Whisky-Arts zijn op een klein aantal festivals in binnen- en buitenland te zien en te koop. Hiernaast nemen zij en haar man Edwin, tevens fervente Springbank-liefhebbers, een deel van hun privécollectie open flessen mee, bestaande uit geweldige special editions en collectors items uit de regio’s Campbeltown en Islay.